Lid worden?

Word Lid van de Baptistengemeente Doetinchem
Je bent op een bijzondere reis wanneer je zoekt naar de kerk waar jij je thuis voelt. Wanneer je dit leest overweeg je lid te worden van onze gemeente, en dit zien we dat dan ook als een ontdekking in jouw zoektocht. Lid worden betekent het publiekelijk belijden dat de Here Jezus jouw Redder en Verlosser is. Dit is een betekenisvolle stap in jouw geloofswandel, waarbij je aansluit bij een gemeenschap van gelovigen die samen streven naar geestelijke groei en het volgen van Jezus.


Onze Geloofsbasis
Als lid van onze gemeente:
● Streef je ernaar om in woorden en daden te groeien in het volgen van Jezus.
● Onderschrijf je het onderwijs van Jezus en de apostelen als leidraad voor jouw leven vandaag.
● Erken je de doop door onderdompeling als een uiting van jouw geloof: een symbolische daad die laat zien dat je met Christus bent gestorven voor de zonde en met Hem bent opgestaan om voor God te leven.
● Geloof je in de kracht van de Heilige Geest om je te transformeren naar het beeld van Jezus, wat invloed heeft op jouw dagelijkse keuzes.
● Ben je bereid om verantwoordelijkheid te nemen binnen de gemeente door jouw gaven en talenten in te zetten.

Vrienden van de Gemeente
Niet iedereen is er direct klaar voor om belijdend lid te worden. Daarom is er ook ruimte om vriend van de gemeente te worden. Vrienden van de gemeente: zijn mensen die verbonden zijn, maar nog geen belijdenis van geloof hebben afgelegd. Of je nu lid of vriend bent, we verwelkomen je graag in onze gemeenschap om samen te groeien in geloof.

De Geloofsdoop: Een Stap van Gehoorzaamheid en Getuigenis
De geloofsdoop is een krachtig symbool van jouw persoonlijke relatie met Christus. Het is een stap van gehoorzaamheid aan Jezus’ opdracht en een getuigenis van jouw geloof. Bij de doop word je ondergedompeld in water, een daad die jouw eenheid met Christus in Zijn dood en opstanding symboliseert. Het is een zichtbare verklaring dat je gestorven bent voor de zonde en nu leeft voor God.

Meer weten
Wil je meer weten over het lidmaatschap of de geloofsdoop? Neem vooral contact met ons op. We nodigen je graag uit voor (persoonlijke) gesprekken en bijeenkomsten waar we dieper ingaan op wat het betekent om te leven als een volgeling van Christus. We zien ernaar uit om samen op te trekken en met jou deze reis te maken!