Samenkomsten

Iedereen bij elkaar 

Samenkomsten

Elke zondagmorgen is er een samenkomst voor de hele gemeente voor jong en oud. Daarin lezen we uit de Bijbel, er is ruimte voor onderwijs en we zingen en bidden samen. We proberen aan te sluiten bij de beleving van kinderen met het wekelijkse kindermoment. Daarna hebben de kinderen een eigen programma. De samenkomst wordt afgerond met een bakje koffie of thee en ruimte voor ontmoeting. 

We komen samen in het Metzo college. Het adres is:
Maria Montessoristraat 5
7008 CA Doetinchem

Vanaf 9.40 uur is het gebouw open en het programma begint om 10.00 uur. We zijn meestal na 90 minuten klaar met het centrale programma. Voor de jongste kinderen is er oppas aanwezig. De kinderen van groep 1 tot en met 7 zijn eerst aanwezig in de dienst en gaan tijdens de dienst naar hun eigen zondagsschool.

Let op! In de vakanties is er in  principe GEEN oppas voor de kleintjes. De kinderen die in de dienst aanwezig zijn kunnen gebruik maken van kleurpotloden , kleurplaten of zoekpuzzles.

 

Overzicht samenkomsten


Jezus centraal
Deze samenkomst is gericht op de Heere Jezus. Eens per maand vieren we symbolisch het ‘avondmaal’ met een stukje brood en druivensap, waarbij we specifiek denken aan Jezus’ dood en opstanding. 

Ritme van de gemeente

  • De eerste en derde week van de maand komen we samen in kringen
  • De tweede en vierde week van de maand gebruiken we voor bijbelstudies, thema-avonden en andere specieal bijeenkomsten.

Op zoek of onbekend met Jezus?
Ben je op zoek naar zingeving en onbekend met Jezus? Van harte welkom! Hou er wel rekening mee dat er best wat taal en gewoontes zijn die onbekend kunnen zijn. Laat je daar niet door weerhouden. En doe gewoon mee met wat je begrijpt. We snappen het als je niet aan alles mee doet.  Daarnaast willen we onze best doe om begrijpelijke taal te spreken. Voel je vrij om je vragen te stellen, bijvoorbeeld bij de koffie na afloop. Want de samenkomst is ook een plek om te leren met en van elkaar. Meer weten? Overweeg dan eens mee te doen aan de Alpha cursus, waarin je in 10 avonden de basis leert kennen van het Christelijk geloof. Of kijk vast eens op Jezus.nl