Hemelse timing? Bidden en vasten

Soms vallen dingen 'toevallig' samen. Zo dachten we vorige week als oudstenteam na over een een vraag om tussen Pasen en Pinksteren te bidden en te vasten. Toevallig sprak Ruben de zondag erna spontaan over bidden en vasten. Hij wist nergens van. En toevallig ging het bij de vrouwen-bijbelstudie o.l.v. Eritia over Ezra 8. Het vasten van Ezra. 

Dit bericht is geplaatst op 31-03-2024

Wat is vasten? 
Door te vasten geef je God prioriteit boven eten. Je zegt daarmee: U bent belangrijker! Ik laat mijn eten even staan, om me op u te richten. De Bijbel noemt dat verootmoediging. Je wilt je op Hem richten. Met een gebed, of een luisterend hart. Zo deed Esther dat. Zo deed Ezra dat. Zo deden de discipelen dat. En zo hopen ook wij dat te doen. 

Wat is het plan? 
Je leest in Handelingen hoofdstuk 2 dat de discipelen tussen pasen en Pinksteren bij elkaar kwamen voor gebed. Dat hopen we ook te kunnen doen. Zeven weken lang. We hopen dat je als kring mee wilt doen. Daarnaast zijn er een aantal woensdagen waarbij we 's avonds (na een dag vasten) samen komen. Om ons  op Hem te richten. Te bidden en van Hem te ontvangen. Hieronder de planning. Elke week ontvang je een aanmoediging via de nieuwsbrief. Ook is het beknopte boekje 'vasten' beschikbaar. We zien uit naar hoe de Hemelse Herder dit verder zal uitwerken. Doe je toevallig ook mee?

Alle momenten rondom Bidden & Vasten staan in de agenda in de app en op de website.