Zijn kerk zijn

Het jaarthema voor 2023/2024 is bekend: Zijn kerk zijn

Dit bericht is geplaatst op 03-09-2023

Het nieuwe jaarthema: Zijn kerk zijn. 
Waarom een jaarthema? Het geeft ons focus en richting. Het nieuwe jaarthema is Zijn kerk zijn.  Dat is een vervolg op vorig jaar. Toen was het thema Luisterend leven. Hieronder een korte toelichting op dit vervolg:

Het is Zijn kerk
In de eerste plaats is het Zijn kerk. Niet die van mij, niet die van jou. Maar die van koning Jezus. Hij staat aan het hoofd. En wij worden door Hem met elkaar verbonden. Als wij persoonlijk bezig zijn met luisterend leven zullen we ontdekken hoe Hij ons ook aan elkaar gegeven. 

Wat is de kerk?
Daarnaast is het Zijn kerkDat woord heeft wat uitleg nodig. Want we hebben het niet niet over een gebouw of instituut. Het woord kerk is namelijk een vertaling van het Griekse ecclesia, dat zoiets als 'uit-geroepen' betekent. Het gaat hier om mensen, die in beweging zijn gekomen, achter koning Jezus aan. Het gaat hier over jou en mij. Zo is de kerk een beweging van mensen. Niet vastgemetseld in steen, maar dynamisch. Jezus zij: Mij is gegeven alle macht in hemel en aarde, ga daarom opweg...Die beweging is dwars door alle eeuwen heen nog steeds gaande. 

Tips voor de huiskringen
Tot slot nog iets over het laatste woord: zijn. We spelen geen kerkje, we zijn het. Want waar twee of drie volgelingen van koning Jezus samen komen in Zijn Naam, daar is Zijn kerk. Wil je daar als kring mee aan de slag dan hebben we vier tips: 

  1. Maak aantekeningen tijdens de samenkomsten. Wat viel je op? Wat sprak je aan? Lees de bijbelgedeeltes samen nog eens door.
  2. Werk het boekje '12 lessen van de vervolgde kerk in Azie' samen door. Te bestellen via de webshop van Open doors
  3. Lees samen het Bijbelboek Handelingen. Elke kringavond bijvoorbeeld een hoofdstuk.
  4. Bidt mee voor broers en zussen dichtbij en ver weg. 

Tegeltjeswijsheid
Bij dit jaarthema is ook een tegeltje beschikbaar voor aan de muur: 'Bewegingen komen, bewegingen gaan, maar de kerk van Jezus, zal blijven bestaan'. We zien uit naar een bijzonder jaar als deel van Zijn wereldwijde kerk.

Bekijk introvideo

Bekijk de presentatie