Marriage Course

Tijd voor elkaar

Het is echt een term van nu: tijd voor elkaar. Maar stiekem was het al langer het credo van de Marriage Course: ‘maak tijd voor elkaar’. Zeven keer dineren, samen luisteren, in gesprek met elkaar en thuis verder met je huwelijkstijd.

Wat houdt het in

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten. Elke bijeenkomst begint met een maaltijd, gevolgd door een inleiding op het thema. De thema’s zijn:

 1. Sterke fundamenten leggen
 2. De kunst van communicatie
 3. Conflicten oplossen
 4. De kracht van vergeving
 5. De impact van familie
 6. Goede seks
 7. Liefde in actie
 8. Slotfeest

Na de inleiding gaat ieder stel met elkaar in gesprek. Ze doen de cursus tegelijk met andere stellen, maar voeren de gesprekken altijd met z’n tweeën.

Hoe zien de avonden eruit?

Jullie krijgen de tijd en ruimte om samen te praten over zaken waar jullie in de drukte van het dagelijkse leven waarschijnlijk minder aan toe komen. Ieder stel eet samen aan een eigen tafeltje. Na het eten, worden er korte inleidingen over bovenstaande onderwerpen gehouden. Die worden afgewisseld met oefeningen en vragen die jullie samen bespreken aan de hand van een werkboekje.

Voor wie is de cursus?

De cursus is voor allen die willen werken aan een sterke en blijvende relatie. De cursus, die op christelijke uitgangspunten is gebaseerd, is heel praktisch en waardevol voor ieder stel, met of zonder christelijke achtergrond. Iedereen is welkom!

Kosten

De kosten bedragen € 195 per stel (inclusief werkboekjes, maaltijden, drankjes, versnaperingen, etc.). Indien kosten een belemmering zijn om deel te nemen, laat ons dat dan weten.

Data

Elke zaterdagavond van 19.00 tot 21.30 uur.

 • 14 september
 • 21 september
 • 28 september
 • 5 oktober
 • 12 oktober
 • 2 november
 • 9 november
 • 16 november (Slotfeest samen met belangstellenden)

Locatie

Metzo College, Maria Montessoristraat 5, Doetinchem.

Organisatie

Wilmer & Maartje Wiltink

Andre & Marjolein Hendriksen

Foppe & Marieke Wiersma

Meld je nu aan voor deelname aan de Marriage Course 2019

Meld je nu aan vrijwilliger en help mee