:: Baptisten Gemeente Doetinchem ::

GAiN komt in actie voor Haïti

Kind in Haiti

Team onderweg naar Haïti voor eerste hulp De eerste rapporten laten wanhopige mensen op een ingestort ziekenhuis zien, ingestorte overheidsgebouwen (inclusief het parlement), lange files en huizen die afbrokkelen. Haïti is al één van de armste landen van het westelijk halfrond, maar door deze ramp wordt voor de 9 miljoen inwoners het alleen maar moeilijker. Jaar na jaar wordt Haïti getroffen door cyclonen, die zorgen voor verwoesting en honderdduizenden daklozen. Een nieuwe ramp maakt het bijna onmogelijk om te overleven met een gemiddeld inkomen van € 1,37 per dag.

GAiN (Global Aid Network) heeft een kantoor in Haïti, van waaruit bij eerder rampen geopereerd werd. Op dit moment is er een team van specialisten onderweg om contact te leggen met de plaatselijke medewerkers en de hulpstroom te coördineren. Daarnaast is GAiN wereldwijd begonnen met het samenstellen van noodpakketten. Deze pakketten bevatten: zuiveringstabletten, voedsel (rijst, bonen, ingeblikt vlees en vis, bakolie) en artikelen voor persoonlijke hygiëne.  Dit soort pakketten heeft GAiN in het verleden ook al veelvuldig verstrekt bij rampen.

GAiN Holland zamelt geld in voor de aanschaf van onder andere deze pakketten. Mensen kunnen geven via bankrekeningnummer 451636015, t.n.v. GAiN Holland, o.v.v. Hulp Haïti, code 920.

Samenkomsten

Wij komen iedere zondag om 10:00 uur samen in het Metzo College. Het adres is:

Maria Montessoristraat 5
Doetinchem

Postadres en Contact