:: Baptisten Gemeente Doetinchem ::

Meer weten over christelijk geloof?

alpha-cursus

Kom dan naar de Alpha-cursus. Op maandag 21 september om 18:30 uur is er een geheel vrijblijvende introductieavond over de Alpha-cursus in het Dijkhuis, naast de Kapel ‘Predik het Evangelie’ aan de van Nispenstraat 19-21 in Doetinchem. De officiële eerste cursusavond start een week later op maandag 29 september. Wil je meer weten over het christelijke geloof, dan is deze cursus iets voor jou. Maar ook als je het geloof nog eens vanaf het begin wil doordenken, ben je van harte welkom!

De introductieavond is een informatieavond, waarop je kunt ervaren hoe een Alpha-avond in z’n werk gaat. De Alpha-cursus bestaat uit tien maandagavonden en een weekend. In een goede en open sfeer kun je zelf ontdekken wat het christelijke geloof betekent.

Iedere cursusavond en ook de introductieavond beginnen we met een gezamenlijke maaltijd om 18.30 uur, gevolgd door een inleiding van ongeveer 20 minuten. In deze inleidingen wordt ingegaan op diverse onderwerpen, zoals: Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus aan het kruis? Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof? En nog vele andere onderwerpen. In kleine groepjes wordt hierover doorgesproken en kun je met al je vragen terecht.

Onderwerpen van de Alpha-cursus:

1. Wie is Jezus?
2. Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?
3. Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof?
4. Bidden: waarom en hoe?
5. Bijbellezen: waarom en hoe?
6. Hoe leidt God ons?
7. De Heilige Geest (weekend)
8. Hoe kan ik het kwade weerstaan?
9. Geneest God vandaag de dag nog?
10. Waarom en hoe vertel ik het anderen?
11. Hoe zit het met de kerk?
12. Wat doe ik met de rest van mijn leven?

Is je interesse gewekt?

Kom dan 21 september om 18:30 uur naar de introductieavond in het Dijkhuis, aan de van Nispenstraat 19-21 in Doetinchem. Voor meer informatie of opgave kun je een email sturen:

Samenkomsten

Wij komen iedere zondag om 10:00 uur samen in het Metzo College. Het adres is:

Maria Montessoristraat 5
Doetinchem

Postadres en Contact