:: Baptisten Gemeente Doetinchem ::

Nacht van gebed

Kom ook naar de Nacht van Gebed om samen met christenen uit verschillende kerken /gemeenten te bidden voor vervolgde christenen. Dit jaar staat de Nacht van Gebed vooral in het teken van ‘geheime gelovigen’ in de Moslimwereld. Zij hebben dringend uw gebed nodig.

nacht-van-gebed

Wanneer?

Vrijdagavond 5 juni 22.00 uur tot zaterdagmorgen 3.00 uur in de Het Dijkhuis

De ‘Nacht van Gebed’ is een initiatief van Open Doors, een interkerkelijke organisatie die zich wereldwijd inzet voor ondersteuning van christenen in landen waar sprake is van verdrukking of vervolging. In ruim vijftig landen ervaren christenen discriminatie en vervolging omdat ze in Jezus Christus geloven. Dit heeft vaak tot gevolg dat ze hun baan kwijtraken, geen toegang hebben tot Bijbels, gevangen worden genomen, gemarteld, of soms zelfs worden vermoord. In de Moslimwereld hebben christenen het zwaar te duren. Zij mogen niet of nauwelijks voor hun geloof uitkomen en zijn veelal in het geheim gelovig.

Waarom ’s nachts bidden?

In de Bijbel zijn veel voorbeelden te vinden van christenen die ’s nachts baden. Christus bijvoorbeeld, maar ook de eerste gemeente toen de apostel Petrus gevangen zat. Bovendien hebben christenen het vaak ’s nachts erg moeilijk. In de woorden van een bidder: “Door ’s nachts te bidden, offer je ook iets van jezelf. We laten God zien hoe belangrijk we het vinden op de bres te staan voor vervolgde christenen.”

De Nacht van Gebed is geschikt voor iedere christen, of je nu veel of weinig van bidden houdt. “De ‘nacht’ is zo opgezet dat mensen goed de aandacht erbij kunnen houden. We maken gebruik van korte, aantrekkelijke DVD’s die de deelnemers informeren en motiveren. Na elke DVD volgt een gebedsronde. Uiteraard zijn er pauzes en ben je niet verplicht om alle uren aanwezig te zijn. Vorig jaar deden in Nederland en België tienduizend mensen mee op 400 plaatsen.

Samenkomsten

Wij komen iedere zondag om 10:00 uur samen in het Metzo College. Het adres is:

Maria Montessoristraat 5
Doetinchem

Postadres en Contact