:: Baptisten Gemeente Doetinchem ::

De Droomgever (Wilkinson)

De droomgever - Bruce WilkinsonBruce Wilkinson leefde met de wensdroom anderen te helpen zich bewust te worden dat ze met Gods hulp iets moois van hun leven konden maken. Momenteel (eerder was hij in de VS professor en predikant) zet hij zich in Zuid-Afrika vanuit zijn geloof in tegen armoede en voor hulp aan kinderen die hun ouders door aids verloren.

Zijn boodschap dat God iedereen een droom, een levensideaal meegeeft, maakt hij tastbaar in een verhaal van een man die, zich zijn Droom bewust geworden, het Vertrouwde Land verlaat. Op zijn tocht door de Woestenij zijn tegenstand (de grote vijand heet Ongeloof), gevaren (van Reuzen en Bullebakken) en angst zijn deel. Maar Geloof helpt hem erdoorheen. In de Oase besluit hij zich definitief aan de DroomGever toe te vertrouwen: ‘Als de DroomGever voor mij is, welke Reus zal dan tegen mij zijn?‘ Zo wordt hij van Niemandal Iemand.

In deel twee van het boek legt Wilkinson zijn verhaal uit en vertelt hij hoe hij zijn eigen droom kon realiseren. Zijn inspiratie vond hij bij Bunyan en in Exodus, Jozua en de Psalmen.

Dit boek is een aanrader voor mensen die nooit de moed hebben gehad om de dromen die God in hun leven heeft gelegd na te jagen.

Samenkomsten

Wij komen iedere zondag om 10:00 uur samen in het Metzo College. Het adres is:

Maria Montessoristraat 5
Doetinchem

Postadres en Contact